Πως η διατροφή σου μπορεί να επηρεάσει τη ψυχική υγεία

Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας.

Οι διατροφικές μας συνήθειες εκτός από το ότι επηρεάζουν τη σωματική μας υγεία διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο και στο ψυχικό μας κόσμο.

Τόσο η ποιότητα της τροφής όσο και η έλλειψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών, επηρεάζουν είτε άμεσα είτε έμμεσα τη διάθεση. Πιο συγκεκριμένα, έρευνες έχουν αποδείξει ότι μη-υγιεινά πρότυπα διατροφής συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης, ενώ η προσκόλληση στη μεσογειακή διατροφή έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης της.

Μπορούν τα προϊόντα Geisha να αυξήσουν τη διάθεση μας;

Ο τόνος Geisha περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που επηρεάζουν θετικά την διάθεση μας:

  • Πρωτεΐνη:

Τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών που ονομάζονται αμινοξέα, είναι απαραίτητα για την ψυχική μας υγεία, καθώς σημαντικοί νευροδιαβιβαστές για τη λειτουργία του εγκεφάλου αποτελούνται επίσης από αμινοξέα.

  • Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα:

Σύμφωνα με μελέτες, άτομα που κατανάλωναν επαρκείς ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, διέτρεχαν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν κατάθλιψη ή αγχώδεις διαταραχές.

  • Βιταμίνη D:

Διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στη διατήρηση υγιών επιπέδων σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που είναι απαραίτητος για τη ρύθμιση της διάθεσης και η έλλειψή του έχει συσχετιστεί με την κατάθλιψη.

  • Φώσφορος – Ψευδάργυρος – Μαγνήσιο:

Η έλλειψη των συγκεκριμένων μετάλλων συνδέονται άμεσα με διαταραχές στη διάθεση, όπως η κατάθλιψη.

Συμπερασματικά, ακολουθώντας μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διαθέτουμε τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να προστατέψουμε την υγεία μας σωματικά και νοητικά.

YOU MIGHT ALSO LIKE More From Author