Διατροφικό δίλλημα: Τόνος σε νερό ή τόνος σε λάδι

Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στον τόνο που συσκευάζεται σε νερό και σε εκείνον που συσκευάζεται σε λάδι;

Η σύσταση σε θρεπτικά συστατικά διαφέρει, όταν ο τόνος συσκευαστεί σε λάδι ή νερό. Ο  συσκευασμένος σε λάδι είναι συνήθως υψηλότερος σε θερμίδες και λιπαρά από ότι ο κονσερβοποιημένος σε νερό.

Τι να προτιμήσω;

Ανάλογα με το τι θέλουμε να προσέξουμε στη διατροφή μας μπορούμε να επιλέξουμε το κατάλληλο τρόφιμο για εμάς.

Για παράδειγμα, ο τόνος σε λάδι συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών (βιταμίνες: A, D, E, K). Συνεπώς, σε περίπτωση έλλειψης των παραπάνω θρεπτικών συστατικών, η κατανάλωση του θα βοηθήσει στην καλύτερη απορρόφησή τους.

Από την άλλη πλευρά, εάν στόχος μας είναι μια πιο διαιτητική επιλογή, τότε μπορούμε να προτιμήσουμε τον τόνο σε νερό, επειδή περιέχει λιγότερες θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά σε σχέση με τον τόνο σε λάδι. 

Και τα δύο προϊόντα Geisha αποτελούν καλές πηγές πρωτεΐνης, βιταμινών και μετάλλων.

Διατροφική επισήμανση ανά 100γρ συνολικού βάρους

Τόνος Geisha σε νερό

Τόνος Geisha σε λάδι

Θερμίδες 

88 kcal

231 kcal

Λιπαρά

0g 

15g

εκ των οποίων κορεσμένα

0g

1,8g

Πρωτεΐνη 

22g

24g

Νάτριο 

1g

1g

Θρεπτικές ιδέες για να συνδυάσεις τον τόνο Geisha σε λάδι

  • Τονοκεφτεδάκια
  • Σαλάτα οσπρίων με λαχανικά και τόνο
  • Γεμιστή πατάτα με τόνο
  • Σαλάτα με λαχανικά εποχής και τόνο

Θρεπτικές ιδέες για να συνδυάσεις τον τόνο Geisha σε νερό 

  • Τορτίγια ολικής με τόνο, λαχανικά, καλαμπόκι, τυρί κρέμα
  • Μακαρονοσαλάτα με τόνο και λαχανικά 
  • Muffins τόνου 
  • Σπιτικό burger με μπιφτέκι τόνου

YOU MIGHT ALSO LIKE More From Author