Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες φούρνου με τόνο Geisha 

Μια εύκολη, γρήγορη και κυρίως θρεπτική επιλογή για μικρούς και μεγάλους.

Οι πολύτιμοι υδατάνθρακες της πατάτας που χαρίζουν ενέργεια στον οργανισμό μας, σε συνδυασμό με την πρωτεΐνη και τα ω-3 λιπαρά οξέα που προσφέρει ο τόνος καθιστούν το παραπάνω γεύμα ιδανικό τόσο για ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα όσο και για ένα νόστιμο βραδινό.

Συστατικά

  • 100 γρ. τόνος Geisha στραγγισμένος (σε νερό)
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 200 γρ. γιαούρτι 2% 
  • 40 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • ¼ Κόκκινη και ¼ πράσινη πιπεριά
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Μέθοδος εκτέλεσης

ΒΗΜΑ 1ο

Τρυπάμε τη φλούδα της κάθε πατάτας αρκετές φορές με ένα πιρούνι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν και να μπορούν να τρυπηθούν εύκολα με το πιρούνι (περίπου 1 ώρα). Τις βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2ο

Κόβουμε τις πατάτες κατά μήκος, αφαιρούμε τη γέμιση με ένα κουτάλι και ρίχνουμε την ψίχα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής εκτός από το κίτρινο τυρί. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

ΒΗΜΑ 30

Επιστρέφουμε τη γέμιση πατάτας σε κάθε πατάτα, πασπαλίζουμε το κίτρινο τυρί και ψήνουμε για επιπλέον 15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές από πάνω (περίπου για 3 λεπτά). Σερβίρουμε αμέσως.

YOU MIGHT ALSO LIKE More From Author