Σαλάτα με ρόκα, τόνο Geisha, παντζάρι, πορτοκάλι και σάλτσα μουστάρδας

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Ο βραβευμένος σεφ επιλέγει προϊόντα Geisha

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος βάζει μια Geisha στο τραπέζι του και δημιουργεί γεύσεις που παίρνουν άριστα με τόνο: Τόνο Geisha! Τα προϊόντα Geisha είναι η επιλογή σας για ένα γρήγορο, θρεπτικό και υγιεινό γεύμα. Full απόλαυση και αμέτρητοι γευστικοί συνδυασμοί με τη μονάδικη ποιότητα Geisha. Η ιδανική λύση για τον σύγχρονο και απαιτητικό τρόπο ζωής που θα θέλετε να απολαύσετε ξανά και ξανά.

    Ακολουθήστε τις οδηγίες και απολαύστε μια μοναδική σαλάτα με ρόκα, τόνο Geisha, πορτοκάλι και σάλτσα μουστάρδας.

    Διαδικασία

     

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

    Σε ένα ταψί βάζουμε τα παντζάρια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

    Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι τα παντζάρια να μαλακώσουν.

    Αφαιρούμε τα παντζάρια από το ταψί και κρατάμε τους χυμούς τους.

    Κόβουμε τα παντζάρια σε φέτες.

    Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι και το τεμαχίζουμε.

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα παντζάρια, το πορτοκάλι, τη ρόκα, τις ελιές  το κρεμμύδι και τον τόνο Geisha.

    Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ξύδι, τη μουστάρδα, τους χυμούς από τα παντζάρια που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.

    Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με σουσάμι και την περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας, λίγο πριν τη σερβίρουμε.

    Υλικά

     

    • 500 γρ. παντζάρια, καθαρισμένα
    • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 μεγάλο πορτοκάλι
    • 100γρ.μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι σε φέτες
    • 1 κρεμμύδι φρεσκο, ψιλοκομμένο
    • 250 γρ. ρόκα
    • 2 κ.γ. ξύδι από κόκκινο κρασί
    • 2 κονσέρβες τόνο Geisha σε ηλιέλαιο
    • 1 κ.γ. μουστάρδα
    • αλάτι, κατά βούληση
    • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
    • σουσάμι, για γαρνίρισμα

    -

    YOU MIGHT ALSO LIKE More From Author