Μακαρόνια ολικής άλεσης με σάλτσα από τόνο Geisha και λαχανικά

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Ο βραβευμένος σεφ επιλέγει προϊόντα Geisha

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος βάζει μια Geisha στο τραπέζι του και δημιουργεί γεύσεις που παίρνουν άριστα με τόνο: Τόνο Geisha! Τα προϊόντα Geisha είναι η επιλογή σας για ένα γρήγορο, θρεπτικό και υγιεινό γεύμα. Full απόλαυση και αμέτρητοι γευστικοί συνδυασμοί με τη μονάδικη ποιότητα Geisha. Η ιδανική λύση για τον σύγχρονο και απαιτητικό τρόπο ζωής που θα θέλετε να απολαύσετε ξανά και ξανά.

    Ακολουθήστε τις οδηγίες και απολαύστε μια υπέροχη μακαρονάδα ολικής άλεσης με σάλτσα από τόνο Geisha και λαχανικά.

    Διαδικασία

     

    Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, βάζουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.

    Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη.

    Ρίχνουμε το κολοκυθάκι, τα καρότα, τις πιπεριές, το σέλινο την μελιντζανα και ανακατεύουμε.

    Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

    Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το μπαχάρι και τα φύλλα δάφνης.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν αρκετά τα λαχανικά.

    Εν τω μεταξύ σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρονια και τοα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

    Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.

    Προσθέτουμε τον τόνο Geisha, τον μαιντανό, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

    Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε, και αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης.

    Υλικά

     

    • ½ φλ. ελαιόλαδο
    • 2 κονσέρβες τόνο Geisha σε ηλιέλαιο
    • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
    • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε μικρούς κύβους
    • 1/2 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια
    • 1 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
    • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μικρά κυβάκια
    • 2 κλωναράκια σέλινο, μόνο το κοτσάνι, ψιλοκομμένο
    • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
    • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
    • ½ κ.γ. μπαχάρι
    • 2 φύλλα δάφνης
    • 1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης
    • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

    -

    YOU MIGHT ALSO LIKE More From Author