Σαλάτα με τόνο Geisha και μαύρο ρύζι
Δημήτρης Σκαρμούτσος
Ο βραβευμένος σεφ επιλέγει προϊόντα GeishaΟ Δημήτρης Σκαρμούτσος βάζει μια Geisha στο τραπέζι του και δημιουργεί γεύσεις που παίρνουν άριστα με τόνο: Τόνο Geisha! Τα προϊόντα Geisha είναι η επιλογή σας για ένα γρήγορο, θρεπτικό και υγιεινό γεύμα. Full απόλαυση και αμέτρητοι γευστικοί συνδυασμοί με τη μονάδικη ποιότητα Geisha. Η ιδανική λύση για τον σύγχρονο και απαιτητικό τρόπο ζωής που θα θέλετε να απολαύσετε ξανά και ξανά.
Ακολουθήστε τις οδηγίες και απολαύστε μια μοναδική σαλάτα με τόνο Geisha και μαύρο ρύζι.
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι και 2 φλυτζάνια νερό, πρώτα σε υψηλή και μετά σε χαμηλή φωτιά. Καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Αφήνουμε το μαγειρεμένο ρύζι στην άκρη να κρυώσει.
Στο μεταξύ, σοτάρουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ρύζι και τον τόνο Geisha και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, λίγο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το μείγμα μαγιονέζας, ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά και σερβίρουμε.
Υλικά
- 250 γρ. μαύρο ρύζι
- 160 γρ. τόνος Geisha σε νερό
- 100 γρ. κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
- 2 ντομάτες, τεμαχισμένες
- 3 κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, τεμαχισμένος
- 4 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 λεμόνι, χυμός
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση