Κινόα με αρακά και τόνο Geisha

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Ο βραβευμένος σεφ επιλέγει προϊόντα Geisha

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος βάζει μια Geisha στο τραπέζι του και δημιουργεί γεύσεις που παίρνουν άριστα με τόνο: Τόνο Geisha! Τα προϊόντα Geisha είναι η επιλογή σας για ένα γρήγορο, θρεπτικό και υγιεινό γεύμα. Full απόλαυση και αμέτρητοι γευστικοί συνδυασμοί με τη μονάδικη ποιότητα Geisha. Η ιδανική λύση για τον σύγχρονο και απαιτητικό τρόπο ζωής που θα θέλετε να απολαύσετε ξανά και ξανά.

    Ακολουθήστε τις οδηγίες και απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο Κινόα με αρακά και τόνο Geisha.

    Διαδικασία

     

    Βάζουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.

    Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και την κινόα.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά, μέχρι η κινόα να μαλακώσει ελαφρώς, αλλά να κρατάει λίγο.

    Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να αφρατέψει και αφήνουμε στην άκρη.

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κινόα, την ντομάτα, το κρεμμύδι, τον αρακά, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, ανακατεύουμε και θρυμματίζουμε από πάνω τον τόνο Geisha.

    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.

    Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

    Υλικά

     

    • 200 γρ. κινόα
    • μια πρέζα αλάτι
    • 50 ml ζεστό νερό
    • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
    • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 1 φλ. αρακά, βρασμένο
    • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
    • 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
    • 2 κονσέρβες τόνου Geisha σε νερό
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • ½ λεμόνι, το χυμό
    • αλάτι, κατά βούληση
    • πιπέρι, κατά βούληση

    -

    YOU MIGHT ALSO LIKE More From Author